Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sommerhøjskole

Dato
Mandag d. 22. maj 2023 (hele dagen)
Sted
Hr. Sørens Hus, Søren Quists Vej 29, 8500 Grenå
Pris
Se under beskrivelsen

SommerHøjSkole 22. – 24. maj 2023

i Hr. Sørens Hus, Søren Quists Vej 29, 8500 Grenaa

 

Årets tema: ”Humor er livets medicin”

 

Vi ved det egentlig godt: 

At grine er ikke bare dejligt, det er også fantastisk godt for vores helbred….

En optimistisk indstilling kan forlænge vort liv uanset alder, vægt eller generel helbredstilstand. Positive følelser kan hjælpe os med at se livet i et større per-spektiv.

 

Humor imellem os mennesker, kan have det største betydning for vores livskva-litet. For når vi føler os sårbare, kan humor virke som buffer og støddæmper, sam-tidig med, at den kan virke frigørende og livsbekræftende. For humor spiller en afgørende rolle i at skabe kontakter mellem os mennesker og som middel til at overvinde de nederlag, som vi møder i tilværelsen.

 

At et sundt grin vitterlig er sundt, har lægerne vidst længe, og en af forskerne bag amerikanske undersøgelser, Lee Berk fra Loma Linda universitetet i Californien, udtrykker det: "Det her er ikke alternativ forskning. Det er medicinsk videnskab."

Berks resultater viser, at der er en sammenhæng mellem psykiske aktiviteter i hjernen og immunforsvarets tilstand. Målinger på forsøgspersoner, som har set morsomme film, viste et klart fald i koncentrationen af hormonerne cortisol og adrenalin. Begge virker de nedsættende på immunforsvarets effektivitet, mens hormonet gamma-interferon, som støtter immunforsvaret, kunne måles med et gennemsnit, som lå over det normale.

Andre amerikanske undersøgelser kunne også vise en sammenhæng mellem den positive latter og et lavere blodtryk. Patienter, som fik sig et hyppigt grin, fik bedre åndedræt og bedre hjertefunktion.

 

Derfor….SKAL vi huske at grine og tænke positivt, og det håber jeg, at I vil være med til i dette års SommerHøjSkole.

Mandag og onsdag har vi foredrag både for- og eftermiddag – vi mødes kl. 9.15 og afslutter 15.30.  Tirsdag tager vi på udflugt i bus – entre og mad betaler vi, drikke-varer står I selv for – vi mødes kl. 8.15 og er hjemme igen ca. kl. 17.00.


Program KLIK HER

 

Prisen er kr. 180,- kr.pr. dag og melder man sig til alle tre dage samlet, er prisen kr. 500,- kr. inklusiv entré og frokost om tirsdagen.

Festmiddagen onsdag aften koster 150,- kr.

 

Tilmelding med betaling sker KLIK HER

Spørgsmål til tilmelding kontakt kirkekontoret på 23 99 99 95.